Forside Introduktion Praktiske oplysninger Eksempler Billeder

LogoLeif Stubkjær har rejst og fotograferet meget, og det er i årenes løb blevet samlet til en række spændende og rigt illustrerede foredrag på 1½-2 timers varighed.
Kortfattet beskrivelse af et udvalg af foredrag

Klik på billederne for at se en større udgave. Klik igen for at vende tilbage.


Hvor vilde dyr er tamme - Galapagos (nyt)
Klik for at se en større udgave

Galapagos øernes dyreverden er i ordets sande betydning enestående. De fleste af arterne her findes ikke andre steder på jorden, og de er oven i købet endemiske fra ø til ø.
Men det som i særlig grad er enestående er dyrenes komplette mangel på frygt for mennesket. De er så lidt påvirkede af ens tilstedeværelse, at man faktisk skal passe på, at man ikke træder på dem !
Det gælder ikke bare mindre dyr, men også sværvægtere som søløver og albatrosser.
Dette fordrag kommer meget tæt på dyrene i dette dyrevennernes paradis.
En spændende visuel oplevelse baseret på både smukke faste billeder og højkvalitets video.
Farverig mangfoldighed på "linien" - Equador (nyt)
Klik for at se en større udgave

Equador har taget navn efter ækvator, som går lige igennem landet.
Det lille land rummer en umådelig variation af landskaber, plante- og dyreliv og kulturer. Det spænder fra Amazonas´ vilde jungle i lavlandet til nogle af Sydamerikas højeste bjerge, hvoraf mange er aktive vulkaner.
Det rummer en kaleidoskopisk sammensætning af europæiske og indianske gener og kulturer, som er særdeles mangfoldige og spændende.
Foredraget, baseret på smukke faste billeder og højkvalitets video, giver mange nærværende og mindeværdige indtryk af dette farverige land.

Sydhavs-odyssé
Klik for at se en større udgave

En broget og underholdende beretning om store oplevelser i Stillehavets eventyrlige ø-rige.
Det er historien om en families oplevelser med sejlbåden "Feen" som transportmiddel i en enestående smuk natur.
Det er en historie som bl. a. handler om familiens vilkår under det lange ophold på kun 15 m2 plads, mødet med sære dyr, aktive vulkaner, den ufatteligt smukke undervands-verden, og det hjertevarme møde med de venlige og fredsommelige mennesker i Stillehavets udstrakte ø-rige.
Og så er der også plads til en rigtig lystfiskerhistorie.
En flot visuel oplevelse ledsaget af engagerende beretninger.

Blandt ånder, krokodiller og paradisfugle
Klik for at se en større udgave

Stillehavets mange øer rummer ca. 1.000 forskellige kulturer, hvoraf adskillige har bevaret deres særegne og spændende levevis og ældgamle skikke.
Her trives troen på ånderne side om side med kristendommen, her jages krokodiller og hajer uden brug af våben på en måde som næsten er naturstridig.
Beboerne har en udtalt sans for æstetik og for at pynte på både deres bygningsværker og på sig selv.
Vi kommer i nærkontakt med en stammekrig blandt bjergfolk i Ny Guinea og får indsigt i deres utrolige levevis og tankeverden.
Et spændende og usædvanligt rejseforedrag.

Under sejl mod verdens top
Klik for at se en større udgave

Dette er beretningen om en eventyrlig sejlads med sejlbåden "Feen" fra Godthåb i syd til området nord for Thule i det nordligste Grønland.
En 3 måneders tur i de gamle hvalfangeres kølvand, hvor man kan nyde skønheden i de kæmpemæssige isbjerge, men hvor isen også lægger hindringer i vejen, og hvor vinde af orkanstyrke sætter mandskabet på hårde prøver. En sejlads i områder, der endnu ikke er kortlagt, og hvor kompasset ikke virker.
Feen og dens mandskab nåede længere nordpå end noget andet fartøj af lignende art tidligere er nået i Grønland.
Det er også beretningen om store oplevelser i denne majestætiske natur, hvor mennesket endnu har sat sig så få spor, og hvor havfugle, hvaler og sæler i store mængder er medspillere.
Det handler også om menneskevarme møder med eskimoer i de små bygder, hvor fangerkulturen stadig er lyslevende.
Vi er også med på narhvaljagt, som stadig foregår fra kajak med de traditionelle metoder.
Med andre ord: Grønland oplevet fra den bedst mulige vinkel, nemlig fra søsiden.
Hvor verden sprækker
Klik for at se en større udgave

Jordens overflade er i virkeligheden ikke særlig stabil. Det mærkes i særdeleshed på Island, som ligger lige på stedet hvor to kontinentalplader flyder fra hinanden. Midt igennem øen opstår en sprække, som vokser med flere centimeter om året og skaber spændende vulkanske fænomener.
Det er stedet at opleve geysere, fumaroler (dampstråler), boblende mudderpøle, kogende vandhuller og nydannede vulkanske landskaber. Det er fænomener, der virker så spændende og fremmedartede, at man føler sig hensat til en helt anden verden - en verden under skabelse.
Island er også stedet at opleve en malerisk og storslået natur, som er formet af ild, vand og is. Her findes verdens største lavamarker, vandfald i alle størrelser og udformninger samt jøklerne, de smukke blålige gletchere.
Det er scenen for de gamle sagaer, og landet hvor vikingeånden stadig lever.
Man får gennem dette foredrag en uforglemmelig oplevelse af Islands skønhed og mangfoldighed.

Ukendt ø-rige
Klik for at se en større udgave

I Stillehavet ud for Asiens kyst ligger Filippinerne, et land, som udgøres af ca. 7.000 øer.
Kun et beskedent antal danskere besøger landet og af uforståelige årsager hører vi sjældent om det. Uforståelige fordi Filippinerne har så meget at byde på, både hvad angår natur og kultur.
Her findes et stort spektrum af landskaber og naturfænomener: Pragtfulde "sydhavsøer", høje bjerge, jungler, aktive vulkaner, skønne koralrev og meget mere.
Her har mennesket skabt verdens 8. vidunder: Årtusindgamle, kæmpemæssige anlæg af risterrasser, men også et "mareridt" af en storby i form af hovedstaden Manila.
Her leves livet på et utal af måder, fra det vilde forretningsliv i byen til urbefolkningens traditionelle liv i hengemte landsbyer.
En god del af denne mangfoldighed af natur og kultur portrætteres i dette flotte og underholdende foredrag.

Hvor i alverden ligger Malawi?
Klik for at se en større udgave

Malawi er et lille Afrikansk land, som de færreste kender til. Måske fordi vi aldrig hører om krige eller elendigheder derfra. Landet er nok mest kendt i akvarist-kredse p.g.a. de smukke cichildefisk, der findes i overflod i Malawi-søen.
Denne enorme sø med en længde på 600 km er en af de mange gode grunde til at besøge dette smukke land. Andre grunde er bl.a. de fredelige forhold og den usædvanligt venlige befolkning.
Her er alt hvad man kan drømme om af rigtig afrikansk natur, dyreliv, kultur og atmosfære.
Leif Stubkjær har rejst vidt omkring i landet og brugt kamera og hukommelse flittigt til at registrere de mange fremmedartede og mindeværdige indtryk.
Vores "hund" har luffer
Klik for at se en større udgave

En forkommen sælunge, som døbes "Baby", reddes fra sultedøden og opfostres hos familien Stubkjær i Tisvildeleje, indtil den er klar til at vende tilbage til naturen.
Det er ingen let opgave at skulle være "mor" for en sælunge og forberede den på at skulle klare sig selv. Det var opgaven, som Leif Stubkjær påtog sig.
"Barnet" stiller særlige krav til familien, som til gengæld belønnes med mange sjove og dejlige oplevelser.
En rørende og smuk beretning om en families trængsler og store oplevelser sammen med et noget usædvanligt fosterbarn.

Forside Introduktion Praktiske oplysninger Eksempler Billeder


Stubkjaer.net - Miljø Media - Ved=varende energi - Undervandsfoto - Foredrag
leif@stubkjaer.net -  Solvej 1, 3220 Tisvildeleje - Tlf: 48 70 80 70, mob: 26 71 80 71 - © Leif Stubkjær